Het peloton in de Ronde van Abu Dhabi
NOS WielrennenAangepast

Fotofinish in Abu Dhabi: Bauhaus klopt Kittel

Phil Bauhaus heeft de derde etappe in de Ronde van Abu Dhabi gewonnen. De Duitser van Sunweb, die zijn ploeg aan de eerste zege van het seizoen hielp, bleef in de rit over 133 kilometer van Nations Towers naar Big Flag in de sprint zijn landgenoten Marcel Kittel (Katusha) en Pascal Ackermann (Bora) net voor.

Een kopgroep van vijf man werd ruim op tijd ingerekend, waarna ook de pogingen om de boel op een waaier te trekken niks uithaalden. Luka Mezgec probeerde het in de slotfase, maar ook zijn vlucht werd door de sprintersploegen ongedaan gemaakt.

De winnaar werd pas na bestudering van de finishfoto bekend. Kittel bleek enkele centimeters tekort te zijn gekomen voor de winst. Danny van Poppel finishte als negende.

Viviani blijft leider

De Italiaan Elia Viviani, vierde in de daguitslag, handhaafde zich als klassementsleider. De Noor Alexander Kristoff volgt op drie seconden achterstand.

De Ronde van Abu Dhabi, een koers uit de WorldTour, duurt tot en met zondag. Zaterdag is er een individuele tijdrit en dag erop een rit met aankomst bergop.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl