Vandaag horen de verdachten van de kasteelmoord hun vonnis.
NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 23/2: sterren kijken en verdachten kasteelmoord horen strafeis

Goedemorgen!

De verdachten van de kasteelmoord horen de strafeis en de staatshoofden en regeringsleiders van de EU-landen praten over de miljardenbegroting van de Europese Unie.

Het blijft vandaag vrijwel droog en in het zuiden schijnt vaak de zon. Vanmiddag wordt het tussen de 2 en 4 graden, maar door een stevige oostenwind voelt het aan alsof het licht vriest.

De temperatuur voelt vandaag kouder aan door een stevige oostenwind.

Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In Brussel gaan premier Rutte en zijn collega-regeringsleiders aan tafel voor een informele EU-top. Ze praten over de nieuwe begroting van de Europese Unie. Van sommige landen mag er nog meer geld in de pot, maar Rutte staat juist op de rem.
  • De Raad voor de Journalistiek, het klachtinstituut van de media, buigt zich over klachten van Gijs van Dam tegen Trouw en De Wereld Draait Door. Zonder zijn naam te noemen werd Van Dam in oktober door Jelle Brandt Corstius beschuldigd van verkrachting. De tv-producent vindt onder meer dat zijn privacy is aangetast.
  • De vier verdachten in de geruchtmakende kasteelmoord horen in Brugge welke straf de aanklagers eisen. De moord op kasteelheer Stijn Saelens houdt de gemoederen bij de zuiderburen al meer dan zes jaar bezig. Saelens' schoonvader bekende vorig jaar dat hij opdracht gaf voor de moord.
  • De Landelijke Sterrenkijkdagen beginnen vanavond. Bij veel sterrenwachten in het land zijn activiteiten georganiseerd. Het is waarschijnlijk helder weer, dus de kans om veel sterren te zien is groot.

Dit heb je gemist:

Reders met schepen die door piratengebied varen mogen hun eigen beveiligers gaan inzetten. De beveiligers mogen wapens dragen en schieten. In de Tweede Kamer is nu ook de ChristenUnie akkoord gegaan met die wens van de reders, waardoor er een meerderheid voor is. In het verleden zijn vooral voor de kust van Somalië veel schepen gekaapt.

Anders nieuws uit de nacht:

Wat gebeurt er op de Olympische Winterspelen?

  • Het olympisch schaatstoernooi gaat om 11.00 uur verder met de 1.000 meter. De drie landgenoten komen in de drie laatste ritten - de zestiende, zeventiende en achttiende - de baan op. Koen Verweij is als eerste aan de beurt tegen de Noor Havard Lorentzen, vervolgens treft Kai Verbij Vincent de Haitre uit Canada en Kjeld Nuis bindt de strijd aan met Mika Poutala in de slotrit.
  • Suzanne Schulting neemt op Medal Plaza haar gouden medaille in ontvangst. De 20-jarige shorttrackster schreef donderdag geschiedenis door Nederland op de 1.000 meter de eerste gouden plak bij het shorttrack ooit te bezorgen.
  • In het ijshockeytoernooi voor mannen worden vandaag de halve finales gespeeld. Tsjechië neemt het om 08.40 uur op tegen de Russen en Canada strijdt met Duitsland om een finaleplaats (13.10 uur). IJshockeygrootmacht Canada is titelhouder. In het vrouwentoernooi grepen de Canadezen donderdag naast de titel.

En dan nog dit:

Weinig docenten zien hun leerlingen graag videogames spelen tijdens de les, maar leraren op een school in het oosten van China zijn een uitzondering. Op de Lanxiang Technical School volgen zo'n 50 scholieren lessen in eSports. Persbureau AFP nam een kijkje in het klaslokaal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl