De Argentijnse politie onderzoekt de pakketten met coke

Russische ambassadeur in Argentinië doet grote drugsvondst

In de Russische ambassade in Buenos Aires is bijna 400 kilo cocaïne aangetroffen. De vondst werd meer dan een jaar geleden al gedaan, maar is al die tijd stilgehouden in verband met het onderzoek.

Volgens de Argentijnse autoriteiten zijn tot nu toe vijf mensen opgepakt: twee in Argentinië en drie in Rusland. Een zesde verdachte is nog voortvluchtig en verblijft vermoedelijk in Duitsland.

Het onderzoek begon in december 2016 toen de Russische ambassadeur in Argentinië melding maakte van de drugsvondst. De cocaïne zat verstopt in zestien tassen die als bagage mee zouden gaan op een diplomatenvlucht naar Rusland.

Coke vervangen voor meel

De Argentijnse politie zocht daarop de samenwerking met Russische collega's. Samen besloten ze de cocaïne te vervangen voor meel. In een van de tassen werd een gps-zender verstopt.

De drugshandelaren deden in een jaar tijd meerdere pogingen om de koffers weg te smokkelen. Pas in november lukte het. De koffers werden naar Moskou gevlogen, alwaar de Russische politie drie mannen kon arresteren.

Deze week werden in Argentinië nog eens twee mannen aangehouden, onder wie een Argentijnse politieagent.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl