Doelman Etrit Berisha van Atalanta stompt de bal weg

Dortmund voorkomt in slotfase uitschakeling door Atalanta

Met Hans Hateboer en Marten de Roon in de basis was Atalanta dicht bij een verrassing tegen Borussia Dortmund in de tweede ronde van de Europa League. Zeven minuten voor tijd voorkwam Marcel Schmelzer echter uitschakeling van de Duitsers: 1-1.

In Reggio Emilia, waar de club uit Bergamo zijn Europese wedstrijden afwerkt, kwam de thuisploeg al vroeg op voorsprong. Dortmund-doelman Roman Bürki dook onder een voorzet door en Rafael Tolói tikte bij de tweede paal binnen.

Rafael Tolói viert de openingsgoal

Bryan Cristante, Alejandro Gómez en Josip Ilicic lieten kansen om de score te vergroten liggen en aan de andere kant schoot Marten de Roon bijna in eigen doel. Daarmee bleef Dortmund in de wedstrijd en in de slotfase ging het mis voor Atalanta.

Doelman Etrit Berisha redde nog knap op een schot van André Schürrle, maar even later ging hij in de fout. De Albanese doelman had een schot van invaller Marco Reus niet klemvast en in de rebound scoorde Marcel Schmelzer. Na de 3-2 thuiszege was de 1-1 voldoende voor de Duitsers om door te gaan.

Zorgen bij Arsène Wenger als Östersunds scoort

Arsenal dacht op rozen te zitten na de 3-0 uitzege op Östersunds FK, maar had het thuis nog knap lastig. Twee counters leverden de Zweden binnen twee minuten twee treffers op, van Hosam Aiesh en Ken Sema.

De 0-2 van Sema was prachtig: soepele passeerbeweging, schot in de verre hoek. Sead Kolasinac scoorde net na rust de voor Arsenal bevrijdende 1-2.

Promes uitgeschakeld in onrustig Bilbao

Met Quincy Promes in de basis won de Russische kampioen Spartak Moskou met 2-1 bij Athletic Club, maar dat was onvoldoende om door te gaan. Het heenduel was in een 3-1 zege voor de Basken geëindigd.

Rondom het duel in Bilbao zorgden Russische hooligans voor hevige rellen, waarbij een agent om het leven kwam.