Tom Boonen
NOS WielrennenAangepast

QuickStep-icoon Boonen geeft zijn kennis door bij Lotto-Soudal

Bijna een heel wielerleven lang reed Tom Boonen voor de Belgische formatie QuickStep, maar nu hij zijn actieve loopbaan heeft beëindigd zal hij zijn kennis van het metier aan een andere Belgische formatie doorgeven. De 37-jarige Belg wordt namelijk adviseur van Lotto-Soudal, de ploeg waarvoor onder anderen de Nederlander Moreno Hofland actief is.

Zo verrassend als het klinkt, is de stap van Boonen niet. De drievoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen en viervoudig winnaar van Parijs-Roubaix flirtte als renner ook eens met Lotto-Soudal. Bovendien was Paul De Geyter, de nieuwe algemeen manager van de wielerploeg, jarenlang Boonens manager. Plannen voor een rol achter de schermen bij QuickStep werden nooit concreet.

Niet in de ploegleiderswagen

Het adviseurschap richt zich vooral op fietstechnologisch vlak. Dat komt ook niet uit het niets. Ridley, de fabrikant die fietsen levert aan Lotto, is weer de werkgever van de vader van Boonen. Boonen, die vorig jaar na Parijs-Roubaix een punt zette achter zijn loopbaan, zal vooralsnog niet plaats gaan nemen in de ploegleiderswagen, maar vooral op de achtergrond werkzaam zijn.

"Ik zie het als een uitdaging en zal mijn ervaring proberen over te brengen naar de renners", zei Boonen op een persconferentie. "Ik zal niet op de stoel van de sportdirecteur gaan zitten, maar misschien op details letten die invloed kunnen hebben op het resultaat van een wedstrijd. Dingen die iemand anders misschien niet ziet en ik soms wel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl