NOS SchaatsenAangepast

Kramer en Blokhuijsen reageren op 'overdreven' commotie

Sven Kramer en Jan Blokhuijsen hebben na de medailleceremonie van de ploegenachtervolging gereageerd op de door hun veroorzaakte commotie na het gooien met een plakkaat en een onhandige uitspraak over het welzijn van honden in Zuid-Korea.

"Of alle commotie overdreven is? Ik ben blij dat jij het zegt", zegt Kramer tegen NOS-verslaggever Bert Maalderink. "We zijn bij de 'slachtoffers' geweest. Eentje had helemaal niks en de ander een hoofdwond. Maar het is allemaal prima opgelost."

Kramer: "Het spijt ons heel erg, maar er is natuurlijk geen opzet in het spel. Wij willen leuk die medaille tonen en gooien 'm iets te fanatiek het publiek in. Hij wordt goed opgevangen, maar daarna valt hij naar achteren."

Dierenvriend Blokhuijsen staat achter zijn woorden

Op Twitter had Kramer zijn excuses al aangeboden in het Koreaans en ook Blokhuijsen ging op social media door het stof.

Blokhuijsen deed dat omdat hij tijdens een persconferentie opschudding had veroorzaakt met zijn oproep aan de Zuid-Koreanen om beter voor hun honden te zorgen. Daarvan doken vandaag de beelden op.

"Ik wilde even mijn hart luchten", laat hij een dag later weten. "Het dierenwelzijn gaat me aan het hart, maar achteraf gezien was dat niet het juiste moment. Het was niet mijn intentie om commotie te veroorzaken."

"De Spelen moeten over sport gaan", gaat Blokhuijsen verder. "Ik vind het vervelend als mensen er last van hebben gehad. Ik heb het in een opwelling gezegd, maar het zijn wel mijn principes en daar sta ik nog steeds achter."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl