NOS SchaatsenAangepast

Wüst zet deur naar Spelen 2022 op een kier: zeg nooit nooit

Mogelijk komt het doordat ze woensdag die zo felbegeerde zesde gouden medaille misliep. Of misschien hebben de vele aardige woorden die haar voorafgaand aan haar laatste olympische optreden ten deel vielen twijfel gezaaid, maar Ireen Wüst heeft de deur naar de Olympische Spelen van 2022 toch weer op een kier gezet.

In de aanloop naar Pyeongchang liet Wüst weten dat dit haar laatste Olympische Spelen zouden worden, maar nu lijkt de succesvolste schaatsster uit de Nederlandse geschiedenis toch een slag om de arm te houden. "Ik ga twee jaar door. Na deze rit dacht ik wel heel even: misschien wil ik toch nog wel vier jaar door...", sprak de beste Nederlandse olympiër ooit woensdagavond in Studio Sportwinter.

Op de bank bij presentator Henry Schut en Erben Wennemars was de twijfel in Wüst' stem duidelijk hoorbaar. "Voor nu is vier jaar.... kijk, twee jaar ga ik sowieso door. Mocht er iets heel geks gebeuren... In principe plak ik er niet nog eens twee jaar aan vast, maar zeg nooit nooit."

Een brug te ver voor Leenstra?

Waar Wüst de deur naar Peking 2022 weer op een kier leek te zetten, wekte Marrit Leenstra juist de indruk dat een volgende olympische cyclus voor haar waarschijnlijk een brug te ver is. "Ik vind vier jaar wel heel lang. Ik weet niet of ik nog een Spelen meemaak."

Los van de ontboezemingen over de toekomst, ging het in Studio Sportwinter uiteraard ook over de wedstrijd van de dag, de verloren finale op de ploegenachtervolging tegen Japan. "We waren in eerste instantie teleurgesteld", stelde Wüst. "We gingen voor goud, daar geloofden we ook in. Maar uiteindelijk zijn we wel trots. We zijn op waarde geklopt."

Ploeggenote Antoinette de Jong: "Voor Ireen was goud natuurlijk een mooie afsluiter geweest. Maar we hebben een Nederlands record gereden, we zijn nooit sneller geweest. We hebben er alles aan gedaan."

Kuiper heeft genoeg redenen voor missen goud

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl