Opsporing Verzocht vanuit het gemeentehuis in Landgraaf
NOS Nieuws

50 tips na speciale uitzending over Nicky Verstappen

De speciale uitzending van Opsporing Verzocht over de moord op Nicky Verstappen in 1998 heeft vijftig nieuwe tips opgeleverd. Tipgevers gaven ook namen van mogelijke betrokkenen door, meldt 1Limburg.

Opsporing Verzocht kwam gisteravond voor het eerst in de geschiedenis vanaf locatie, vanuit het gemeentehuis in Landgraaf. In de uitzending kwamen vrienden en de moeder van Nicky Verstappen aan het woord.

De moord is nooit opgehelderd. In de afgelopen jaren zijn vijf verdachten aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid bij de dood van de 11-jarige jongen, maar allemaal zijn ze door gebrek aan bewijs weer vrijgelaten.

Het lichaam van de jongen werd gevonden op de Brunssummerheide. De politie en het Openbaar Ministerie gaan ervan uit dat de dader bekend was met het gebied en dat deze wist dat er kinderen verbleven op de kampeerplaats op de heide.

Dna-onderzoek

Zaterdag begint de politie met het grootste dna-verwantschapsonderzoek ooit in Nederland, in de hoop dat de zaak alsnog kan worden opgelost. Er worden drie weken uitgetrokken voor het afnemen van wangslijm.

In totaal zijn 21.500 mannen tussen de 18 en 75 jaar opgeroepen, onder meer uit Landgraaf, Heerlen en Heibloem, het dorp waar Nicky Verstappen woonde. Met het dna uit het wangslijm kan het Nederlands Forensisch Instituut achterhalen of er familieleden van de dader tussen zitten, of uiteraard de dader zelf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl