Bayern München viert de openingstreffer
NOS VoetbalAangepast

Bayern München walst over Besiktas heen

Bayern München heeft een ticket voor de kwartfinales van de Champions League zo goed als binnen. Besiktas, dat een groot deel van het duel met tien man speelde, kreeg met ruime cijfers klop: 5-0.

Voor het eerst sinds 1997 troffen beide clubs elkaar weer in Europees verband. Destijds bleek Bayern München in de groepsfase van de Champions League twee keer met 2-0 te sterk.

Ook tijdens de derde editie domineerden de Zuid-Duitsers. In de beginfase kopte Thomas Müller naast en zag Kingsley Coman zijn schot gekeerd worden door Besiktas-doelman Fabri.

Domagoj Vida krijgt rood

De Turken, met Ryan Babel in de basis, maakten het zichzelf na een kwartier spelen nog moeilijker. Domagoj Vida trachtte een foutieve pass van Atiba Hutchinson te corrigeren, maar vloerde daarbij de doorgebroken Robert Lewandowski.

Met elf tegen tien nam het overwicht van Bayern München toe, al kreeg Besiktas nog wel twee goede mogelijkheden. Vagner Love (over) en Ricardo Quaresma (redding Sven Ulreich) straften matig verdedigend werk aan de kant van de thuisploeg niet af.

Nadat Fabri een kopbal van Mats Hummels knap onschadelijk had gemaakt, moest hij kort voor rust dan toch capituleren. Na een actie van Coman belandde de bal via David Alaba voor de voeten van Müller, die wel raad wist met de geboden kans: 1-0.

Thomas Müller schiet de 1-0 binnen

Meteen na de treffer kwam de op de bank gestarte Arjen Robben in het veld voor de aangeslagen James Rodríguez, die met kuitklachten kampte.

Bayern München ging na de pauze op jacht naar meer en dat leverde snel succes op. Coman knalde raak op aangeven van Lewandowski, die enkele minuten eerder uit een vrije trap de buitenkant van de paal had geraakt.

Daarmee was de koek nog niet op. Müller maakte er 3-0 van, Lewandowski benutte een rebound en zorgde vlak voor tijd tevens voor het slotakkoord. De return in Istanbul op 14 maart wordt daardoor een formaliteit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl