Sifan Hassan
NOS Sport

Acht atleten naar WK indoor

De Nederlandse afvaardiging bij de wereldkampioenschappen indooratletiek bestaat uit acht atleten. Zeven atleten voldeden aan de limiet voor het evenement in Birmingham (1-4 maart), Sifan Hassan werd op basis van haar eerdere prestaties aan de ploeg toegevoegd.

Hassan is de regerend wereldkampioene indoor op de 1.500 meter. Ze is in Birmingham ingeschreven voor twee afstanden, de 1.500 en 3.000 meter.

Uitzondering

"Hassan heeft op een oversized baan in Seattle, met een baanlengte van meer dan 200 meter, voldaan aan de kwalificatietijd op de 3.000 meter. Zo'n baan komt niet in aanmerking voor officiële records en kwalificaties, maar ze is de titelverdedigster op de 1.500 meter en won afgelopen zomer brons op de 5.000 meter tijdens de WK. Daar was ze ook finaliste op de 1.500 meter", zegt technisch directeur Ad Roskam van de Atletiekunie over de aanwijzing van Hassan.

Op de 60 meter hadden vijf atletes aan de kwalificatie-eis voldaan. Nederland mag slechts twee atletes inschrijven. Dafne Schippers (twee jaar geleden in Portland goed voor WK-zilver) en Jamile Samuel waren sneller dan de andere drie en lopen in Birmingham de 60 meter.

Nederlandse deelnemers aan WK Indoor

AtleetDiscipline
Dafne Schippers60 m
Jamile Samuel60 m
Nadine Visser60 m horden
Eefje Boons60 m horden
Madiea Ghafoor400 m
Sifan Hassan1.500 m, 3.000 m
Eelco Sintnicolaasmeerkamp
Koen Smet60 m horden

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl