Een kantoor van William Hill
NOS NieuwsAangepast

Miljoenenboete voor wedkantoor William Hill om witwassen

Bookmaker William Hill moet van de Britse Gambling Commission een miljoenenboete betalen. Het wedkantoor heeft geld witgewassen en niet gecontroleerd of klanten gokverslaafd waren. De bookmaker heeft daardoor nagelaten zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen.

In totaal moet het bedrijf zeker 7 miljoen euro betalen: naast een boete van 5 miljoen pond moet William Hill ook 1,2 miljoen pond winst overdragen aan de waakhond. Het bedrag kan nog oplopen als er nog meer incidenten worden gevonden.

Automatisch mailtje

Tussen november 2014 en augustus 2016 liet William Hill het zeker tien keer na om de bron van grote bedragen voldoende te checken. Zo kon bijvoorbeeld een klant met een jaarinkomen van 33.000 euro in negen maanden tijd 750.000 euro inleggen.

In een ander geval kreeg een gokker, die in anderhalf jaar tijd 125.000 euro verloor, alleen twee automatische mailtjes om te checken of hij geen gokprobleem had. Een derde gokker bleek van zijn baas te stelen om in ruim een jaar tijd 6 ton in te zetten.

Volgens de gokcommissie wordt het boetegeld gebruikt om de slachtoffers van de praktijken te compenseren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl