NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 20/2: Lubbers begraven en shorttrackers in actie

Goedemorgen! Oud-premier Lubbers wordt vandaag begraven, de Kamer debatteert opnieuw over de afschaffing van het referendum en in Pyeongchang komen de shorttrackers in actie.

In het noordoosten vriest het nog en in het zuidwesten valt wat regen. Later wordt het overal droog, met steeds meer zon. Het wordt een graad of 6.

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Oud-premier Ruud Lubbers wordt begraven in Rotterdam. De begrafenis en herdenkingsdienst zijn uitsluitend voor genodigden. Lubbers overleed afgelopen woensdag op 78-jarige leeftijd. Hij had al geruime tijd gezondheidsproblemen.
  • Vanaf vandaag mogen de leden van het Duitse SPD stemmen over de vraag of ze instemmen met regeringsdeelname. Dat kan tot 2 maart. Op 4 maart wordt de uitslag bekendgemaakt.
  • Vanavond wordt er in de Tweede Kamer opnieuw gedebatteerd over de afschaffing van het referendum. Afgelopen donderdag werd het debat geschorst na discussies tussen de regeringspartijen en de oppositiepartijen.

Wat heb je gemist?

  • De recherche is zwaar overbelast en kan maar een fractie van het werk aan, waardoor criminelen hun gang kunnen gaan. Dat staat in een rapport van de Nederlandse Politiebond, NPB. De vakbond heeft gesproken met zo'n 400 rechercheurs. Die zeggen dat vier van de vijf zaken blijven liggen.

Ander nieuws uit de nacht:

Wat gebeurt er op de Olympische Winterspelen?

  • Geen langebaanschaatsers in actie vandaag, maar de shorttrackers komen wel op het ijs. De vrouwen rijden de series op de 1000 meter, de mannen komen in actie bij de series op de 500 meter en dan is er ook nog de B-finale van de aflossing, ook bij de vrouwen.
  • We beginnen om 11.00 uur bij de vrouwen. Suzanne Schulting (heat 3), Lara van Ruijven (heat 5) en Yara van Kerkhof (heat 6) komen in actie. Daarna is het de beurt aan de mannen, met Sjinkie Knegt, Dylan Hoogerwerf en Daan Breeuwsma.
  • De finales op de 500 en 1000 meter vinden donderdag plaats. Het gaat er vandaag dus om dat de Nederlanders zich plaatsen.

De voorbeschouwing en de races van van het shorttrack zijn vandaag vanaf 10.35 live te zien op NPO 1 en NOS.nl.

Lees hier meer over de Spelen van vandaag en wat er vannacht gebeurde.

Dag 11 van de Olympische Spelen

En dan nog dit: een bijzondere vondst in Engeland. Bij de Muur van Hadrianus zijn twee leren bokshandschoenen van de Romeinen gevonden uit ongeveer 120 na Christus. Waarschijnlijk zijn het de enige exemplaren die de eeuwen hebben overleefd.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl