Stefan de Vrij (r) met Stefan Radu

De Vrij doet goede zaken, Dost scoort bij rentree

Met Stefan de Vrij als basisspeler heeft Lazio goede zaken gedaan. In eigen huis wonnen de Romeinen met 2-0 van Hellas Verona, waardoor de club de vierde plaats overneemt van Internazionale, dat zaterdag met 2-0 verloor bij Genua.

Voorafgaand aan het duel ging het vooral over De Vrij. De Nederlander was geruime tijd in onderhandeling met Lazio over een nieuwe verbintenis, maar technisch directeur Igli Tare liet voor het treffen met Hellas weten dat de Italiaanse club het voorstel heeft ingetrokken. Daardoor vertrekt De Vrij deze zomer transfervrij uit Rome.

Immobile

Na de wedstrijd ging het vooral over Ciro Immobile. De spits maakte namelijk beide treffers voor Lazio en staat nu op 22 goals in 22 competitieduels dit seizoen.

Lazio heeft nu een punt meer dan Inter en is de nieuwe nummer vier. Die plaats geeft aan het eind van dit seizoen recht op een ticket voor de Champions League.

Scorende Dost wint

Bas Dost gaat na zijn blessure verder met wat hij voor zijn blessure deed: doelpunten maken. De Nederlandse spits van Sporting Portugal kampte de afgelopen weken met gekneusde ribben en miste daardoor twee competitieduels en de heenwedstrijd in de halve finales van de beker tegen FC Porto (1-0 verlies).

Maar in de uitwedstrijd tegen Tondela liet hij direct weer zijn specialisme zien: scoren van binnen het vijandelijke zestienmetergebied. De lange aanvaller maakte in de eerste helft gelijk met een kopbal: 1-1.

Het is dit seizoen zijn twintigste competitiedoelpunt in 21 wedstrijden. Vorig jaar stopte de teller bij 34 goals.

Sporting won de wedstrijd uiteindelijk met 1-2 door een doelpunt van Sebastián Coates in de achtste (!) minuut van de blessuretijd. Beide ploegen eindigden het duel door rode kaarten met een man minder.

Sporting staat na 23 wedstrijden op de derde plaats in Portugal en heeft evenveel punten als nummer twee Benfica. Koploper Porto heeft er twee meer en tevens een wedstrijd minder gespeeld.