Dani de Wit juicht na een van zijn twee treffers tegen Oss

Koploper Jong Ajax verslaat FC Oss en loopt uit

Jong Ajax heeft zichzelf een goede dienst bewezen door in eigen huis met 2-0 af te rekenen met FC Oss. De Amsterdammers staan daardoor drie punten los aan kop in de Jupiler League. Jong Ajax profiteert van de 4-1 nederlaag van NEC op vrijdagavond bij MVV.

Onder toeziend oog van Erik ten Hag en zijn staf van Ajax 1 kopte Dani de Wit de Amsterdammers vlak voor rust op voorsprong. Na 72 minuten voetbal maakte de middenvelder op aangeven van Mateo Cassierra ook de tweede goal van de avond.

Sam Lammers, spits van Jong PSV

In Eindhoven ontving Jong PSV de provinciegenoten van FC Den Bosch. Sam Lammers zorgde na meer dan een uur voor het hoogtepunt in het koude Jan Louwers Stadion. Na een knappe actie schoot de spits van buiten de zestien feilloos binnen.

Dat was de 2-1 en dat bleek ook de eindstand. De ploeg van trainer Dennis Haar is de nummer vijf in de Jupiler League, Den Bosch staat tiende.