In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Zeearend Lady Maya weer veilig thuis in Beekse Bergen

De Amerikaanse zeearend Lady Maya is weer thuis. Medewerkers van safaripark Beekse Bergen hebben vanmiddag in Goirle, acht kilometer van de plek waar zij vorige week ontsnapte, de enorme roofvogel weten te vangen, meldt Omroep Brabant.

The eagle has landed, meldt hoofdvalkenier Robin Meijer op Facebook

De Amerikaanse zeearend vloog vorige week dinsdag plotseling weg na een conflict met een groepje meeuwen. Het dier woont al 27 jaar in het safaripark en wordt met z'n vleugelspanwijdte van 2,5 meter beschouwd als icoon.

De afgelopen dagen hebben medewerkers van de Beekse Bergen systematisch alle meldingen nagelopen van mensen die het dier zagen. Het spoor leidde onder meer naar Oosterhout, Tilburg, Dorst en de omgeving van Goirle. De vaste verzorger van de vogel slaagde er in Goirle in de vogel naar beneden te lokken.

De Beekse Bergen meldt op Facebook: "Op het moment dat ze werd geroepen door haar vaste verzorger, vloog ze meteen op zijn handschoen af. Het is in een woord: fantastisch! We willen iedereen onwijs bedanken voor het helpen zoeken, de tips, het delen van onze berichten en alle hartverwarmende berichtjes. Zonder jullie was het nooit gelukt!"

Advertentie via Ster.nl