Aangepast

Poetin's Rusland: van Vladivostok naar Moskou

Vladimir Poetin wil voor de vierde keer president worden en niemand twijfelt eraan dat hem dat bij de verkiezingen op 18 maart ook gaat lukken. Hoe doet hij dat? Na al die jaren is de steun voor de huidige president nog steeds groot.

Al ontstaan er wel barsten in de ogenschijnlijk granieten populariteit van de man die Rusland stabiliteit bracht na de chaos in de jaren 90. Volgens zijn critici gaat achter die façade van stabiliteit een door en door corrupt regime schuil. Zijn tegenstanders roepen op om niet te gaan stemmen.

Vier weken voor de verkiezingen begint Nieuwsuur aan een reis van Vladivostok naar Moskou. Moskou is een van de duurste en rijkste steden ter wereld, maar wat gebeurt er daar buiten? Wij gaan op zoek naar de verhalen in het achterland.

Ruim 8000 kilometer en acht tijdzones zal het Nieuwsuur-team afleggen. Onderweg praten we met aanhangers en tegenstanders van Poetin. Gaan de mensen stemmen? En op wie dan? Wat leeft er in de regio en wat zijn de verwachtingen van de Russen?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl