De vrijwel lege koelkast van de 92-jarige man
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Politie ontfermt zich over 92-jarige Rotterdammer

De Rotterdamse politie heeft zich ontfermd over een 92-jarige, vergeetachtige man met een vrijwel lege koelkast.

De hoogbejaarde man belde met het alarmnummer 112 omdat zijn pinpas gestolen zou zijn. Maar toen agenten bij hem thuis kwamen, bleek daar een nieuwe pas klaar te liggen, die alleen niet geactiveerd was. "De man had geen mogelijkheid om dit te doen en kon daarom ook geen geld opnemen", meldt de politie op Facebook.

Appelstroop

"Hij vertelde dat hij al even geen boodschappen had gedaan en dat hij de politie had gebeld, omdat hij niet wist hoe hij het weekend door moest komen. Waarschijnlijk had de man al een aantal dagen niet of nauwelijks gegeten." In zijn koelkast stonden alleen een potje appelstroop en een flesje koffiemelk.

De politie probeerde aanvankelijk om zorg te regelen, maar dat lukte niet. Vervolgens deden de agenten een poging om aan geld te komen. De politie op Facebook: "We zijn met de man naar de bank gegaan in de hoop zijn pinpas te activeren en daarna wat boodschappen te halen. Helaas kon ook de bank niks betekenen, omdat de man geen legitimatiebewijs had."

Triest verhaal

Via via wist de politie de hoogbejaarde Rotterdammer in contact te brengen met een "ook al wat ouder familielid" dat hem nu verder helpt. Hij is volgens RTV Rijnmond ook aangemeld voor professionele zorg. Evengoed zijn de agenten in de wijk Hoogvliet vastbesloten om de 92-jarige voorlopig in de gaten houden. "Een erg triest verhaal. Maar we zijn blij dat we als politie toch iets hebben kunnen doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl