NOS SchaatsenAangepast

'Niemand is sneller dan Sjinkie op de 500 meter'

"Niemand is sneller dan Sjinkie op de 500 meter"

Zilver op de 1.500 meter, diskwalificatie op de 1.000 meter en met de aflossingsploeg. Dat is het olympische shorttracktoernooi van Sjinkie Knegt tot nu toe. De 'schicht van Bantega' is echter met maar één doel naar Pyeongchang gekomen: goud. Dat moet dan op de 500 meter gebeuren.

En dat kan zeker, vertelt analist Cees Juffermans bij Studio Sportwinter. "Ik had Sjinkie vooraf op één gouden plak gezet en dat is op de 500 meter. Volgens mij komt dat omdat de tijd heel belangrijk is op de 500 meter. Als je als eerste over de streep komt, met een snelle tijd, dan heb je een goede startpositie voor de volgende ronde."

"En Sjinkie is gewoon snel. Er is eigenlijk niemand sneller dan hij. En in de finale heeft Sjinkie ook nog de klasse om er dan een hele tactische rit van te maken. Om de boel op slot te gooien als hij op één ligt. Dat is voor mij de reden om hem op één te zetten voor de 500."

Sjinkie Knegt tijdens de olympische 1.000 meter

Knegt is zelf ook vol vertrouwen voor de 500 meter. "Ik ben wereldkampioen en tweevoudig Europees kampioen op die afstand. Ik heb mezelf ook het hoogst ingezet op de 500 meter. Ik ben vol vertrouwen."

Daar doet de diskwalificatie op de 1.000 meter niets aan af. Knegt: "De knop moet om, anders slaap ik vannacht weer slecht. Dan kan ik die knop maar beter meteen omzetten. Dit zijn niet mijn eerste Spelen en dit is niet mijn eerste wedstrijd. Ik ben er in de loop van de tijd relatief goed in geworden denk ik."

Presentator Henry Schut en sidekick Erben Wennemars hadden aan het einde van het gesprek nog een leuke verrassing voor Knegt. Hij vertelde eerder deze Spelen zich af en toe stierlijk te vervelen. Daar had Wennemars wel een oplossing voor.

Wennemars verrast Knegt met cadeautje

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl