Makkelijk avondje NAC voor AZ bij rentree Vlaar

AZ heeft de derde plek in de eredivisie verstevigd. In Breda combineerden de Alkmaarders weer eens dat het een lieve lust was. Tegen NAC Breda won het met 3-1.

Alireza Jahanbakhsh scoort fraai in Breda

AZ beleefde een makkelijk avondje in Breda, al begon het slap aan de wedstrijd. De nummer drie mazzelde zelfs dat Mitchell te Vrede vrij voor Marco Bizot faalde, maar daarna schrokken de Alkmaarders wakker.

Al combinerend leverde dat voor rust al zes uitstekende kansen op. Slechts een daarvan resulteerde in een doelpunt, maar dat was wel een wonderschone.

Wout Weghorst was het eindstation van een lange combinatie. De spits liet de bal vallen op Alireza Jahanbakhsh, die met een streep de linkerbovenhoek vond.

In de tweede helft ging AZ op dezelfde voet verder en de 2-0 was een logisch vervolg. Guus Til, die voor rust de lat al had geraakt, werd vrijgespeeld en schoot via een verdediger en de paal raak.

Mats Seuntjens telde zijn oude ploeg vervolgens uit. Ook zijn schot vloog via een NAC'er binnen.

Oud-NAC'er Mats Seuntjens in duel met Mounir El Allouchi van NAC Breda

Na het missen van nog enkele kansen geloofde AZ het wel in het laatste kwartier en mocht Ron Vlaar na bijna vijf maanden blessureleed zijn rentree maken in het eerste van AZ.

NAC kreeg nog kansen op de eretreffer. Umar Sadiq, deze winter gehuurd van AS Roma, liet in de slotfase na een slippertje van Vlaar zijn tweede goal in twee eredivisieduels aantekenen en trof in blessuretijd ook nog een keer de lat.

Het publiek schreeuwde NAC naar voren voor een ultiem offensief - in blessuretijd rende zelfs een supporter het veld op - maar een miraculeuze comeback zat er niet meer in.