Het wiel op de weg onder het viaduct van de A2
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Trucker die wiel verloor waardoor vrouw omkwam vervolgd

Het OM vervolgt de 31-jarige bestuurder van een vrachtauto voor dood door schuld. Mei 2016 verloor de man twee van zijn twaalf wielen toen hij over de snelweg A2 bij Den Bosch reed. Een van die wielen viel van het viaduct af, op de auto van een 73-jarige vrouw uit Schijndel. Zij overleed ter plekke.

De trucker uit het Gelderse IJzendoorn moet komende maandag voor de rechtbank in Den Bosch verschijnen. Hem wordt niet alleen door door schuld ten laste gelegd, hij zou ook niet beschikken over de juiste papieren voor de vrachtwagen met aanhanger die hij reed.

Apk-keuring

De chauffeur had aanvankelijk niets door toen hij op 12 mei 2016 de twee wielen verloor. Pas na een paar honderd meter kreeg hij in de gaten dat er iets mis was, meldt Omroep Brabant. De vrachtwagen was kort tevoren goedgekeurd bij de apk-keuring.

De chauffeur raakte na het ongeluk in een shock, vertelde zijn vrouw bij de regionale omroep. "Hij kan er met zijn verstand niet bij wat er is gebeurd. Een ongeluk met zo'n bizarre en vreselijke afloop. Hij is er helemaal kapot van."

Advertentie via Ster.nl