Een hattrick voor Sadio Mané in Portugal

Liverpool speelt FC Porto zoek, hattrick voor Mané

Liverpool staat met anderhalf been in de kwartfinales van de Champions League. Met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de ploeg werd met ruime cijfers gewonnen bij FC Porto: 5-0.

Doelman José Sá leidde de nederlaag na 25 minuten in door te blunderen bij een schot van Sadio Mané.

Daarvoor leek er weinig aan de hand voor FC Porto, dat zelfs een goede mogelijkheid kreeg via Otávio, die rakelings over het doel van Loris Karius schoot.

Virgil van Dijk feliciteert Mohamed Salah

Enkele minuten na de 1-0 zat Liverpool helemaal op rozen toen Mohamed Salah alweer zijn 30ste goal van het seizoen maakte. De Egyptenaar reageerde alert na een schot op de paal van James Milner.

FC Porto mikte na rust op de aansluitingstreffer, maar kwam bedrogen uit. Na een snelle omschakeling scoorde Mané uit de rebound en maakte Roberto Firmino er 4-0 van. Het slotakkoord was voor Mané, die met een rake knal een hattrick liet noteren.

De return op dinsdag 6 maart kan zo welhaast schriftelijk worden afgedaan.