NOS SchaatsenAangepast

Wüst ziet een medaille op de 1.000 meter als een bonus

Het feit dat Ireen Wüst al zilver (3.000 meter) en goud (1.500 meter) heeft gewonnen, wil niet zeggen dat ze al tevreden is met haar olympische oogst. "Als ik vandaag een medaille pak zou het een bonus zijn, maar op de ploegenachtervolging gaan we zeker nog voor goud."

Met vandaag doelt Wüst op de 1.000 meter. Normaal gesproken wordt het heel moeilijk om een medaille te halen op die afstand, dat weet Wüst zelf maar al te goed. Maar er is altijd een kans. Een bonus dus.

"Als ik goed in vorm ben, wat ik nu ben, kan ik misschien wel voor een verrassing zorgen", erkent Wüst, die een haat-liefdeverhouding met de 1.000 meter heeft. "De dagen dat het niet lukt zijn dagen als de rest ook niet lukt. Nu gaat de rest wel goed. Dus ik heb er nu wel zin in."

Vier jaar geleden in Sotsji won Wüst zilver op de 1.000 meter. Ze weet dus hoe het is om een race als deze te rijden. Je zou zeggen dat er geen zenuwen meer zijn, omdat ze in Pyeongchang al twee medailles heeft gewonnen. "Er is wel een beetje stress. Het hoort er een beetje bij. Als je geen zenuwen hebt, kan je ook niet optimaal genieten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl