Lieke van Wijk viert haar doelpunt tegen Oekraïne

Zaalhockeysters bereiken WK-finale na zege op Oekraïne

De Nederlandse hockeysters zijn op het WK indoor ongeslagen doorgedrongen tot de finale. De titelhouder versloeg in Berlijn Oekraïne met 6-1.

De Oranjevrouwen moesten alweer snel aan de bak na hun gewonnen partij eerder op de dag tegen Tsjechië in de kwartfinales (8-3). Van vermoeidheid bleek echter geen sprake. Het team van Marieke Dijkstra was controlerend, rustig en gefocust.

Al na een klein kwartier stond Oranje op 3-0 dankzij doelpunten van Fabienne Rossen, Donja Zwinkels en Lieke van Wijk. Voor rust werd de score door Gabriëlle Mosch ook nog op 4-0 gebracht.

Tweede helft

Oranje begon rommelig aan de tweede helft. Het zorgde ervoor dat Oekraïne, overduidelijk de minder sterke ploeg, hier en daar een kansje kreeg. Halverwege de tweede helft scoorde Elin van Erk toch weer voor Oranje.

Daarna probeerde Oekraïne nog wat te forceren, maar dat lukte nauwelijks. Met nog een minuut op de klok mocht Nederland nog een strafcorner nemen die Pien van Nes resoluut in de kruising schoot. In de slotseconden redde Yuliia Shevchenko nog de Oekraïense eer.

Nederland speelt zondag om 13.30 de finale tegen Duitsland. De Duitse vrouwen wonnen van Wit-Rusland met 3-2.