Federico Bernardeschi viert de 1-0 tegen Fiorentina

Juve is Fiorentina de baas en is koploper

Juventus gaat in ieder geval voor één dag weer aan de leiding in de Serie A. De landskampioen won met een jubilerende Gianluigi Buffon op doel met 2-0 bij Fiorentina en passeerde Napoli.

De net 40-jarige Buffon speelde zijn 500ste competitiewedstrijd voor de Oude Dame. Alleen Alessandro Del Piero speelde er meer (513). Tegen het einde van het seizoen kan Buffon zijn oud-ploeggenoot voorbij.

Videoscheidsrechter draait strafschop terug

Buffon en Juve ontkwamen in de eerste helft aan een vroege achterstand. Vanwege een handsbal van Giorgio Chiellini kreeg Fiorentina een strafschop en stond Jordan Veretout al klaar om uit te halen. Na het raadplegen van de videoscheidsrechter kreeg Juve echter een vrije trap vanwege vermeend buitenspel van Marco Benassi.

Gianluigi Buffon en Juve-ploeggenoten vieren de zege tegen Fiorentina

In de verder bepaald niet opwindende eerste helft kreeg Fiorentina de beste kans. Gil Dias haalde uit na een voorzet op maat en zag zijn pegel op de paal belanden.

Bernardeschi scoort tegen oude club

Tien minuten na rust kwam Juve op 1-0 via een vrije trap van Federico Bernardeschi, die afgelopen zomer overkwam van Fiorentina. Zijn harde en lage schot ging onder de opspringende muur door. Buffon hield daarna Cyril Théréau van scoren af en kort voor tijd werd het 2-0 via Gonzalo Higuaín, die bij de rechterpaal binnenschoot.

Juventus kwam door de zege op 62 punten uit 24 wedstrijden. Napoli kan zaterdag bij winst thuis tegen Lazio de koppositie heroveren.