Robin van Persie
NOS VoetbalAangepast

Van Persie als een kind zo blij na treffer: hier droom je van

Hij heeft als voetballer vrijwel alles meegemaakt, maar scoren blijft het mooiste voor Robin van Persie. De Feyenoorder vierde met twinkelende oogjes zijn weergaloze treffer tegen FC Groningen als een jeugdspeler die voor het eerst scoort.

"Dit is zeker een hoogtepunt, van zulke dingen droom je", glunderde Van Persie, die tegen Groningen (3-0 winst) in het slotkwartier mocht invallen.

Van Persie liet met zijn doelpunt weer eens een glimp van zijn absolute klasse zien: de bal even licht toucheren om zijn tegenstander uit te schakelen en vervolgens met veel gevoel hard uithalen. "De bal had een tikje nodig om ruimte te maken voor het schot, extra leuk als het dan zo uitkomt."

Van Persie: dit is zeker een hoogtepunt, hier droom je van

De 34-jarige routinier is tevreden over zijn ontwikkeling sinds zijn terugkeer bij Feyenoord. "Ik heb de afgelopen twee weken geen training gemist. Ik heb ook hard getraind en mocht ook al een paar keer invallen. Het plan is om dit rustig uit te breiden."

Nederlandse humor

"Ik geniet elke dag. Ik heb het dagelijks intensief trainen toch wel een beetje gemist", gaat Van Persie verder. "De sfeer in de groep is goed. Ik heb de Nederlandse humor toch een beetje gemist, al is de Engelse humor ook erg leuk moet ik zeggen."

Trainer Giovanni van Bronckhorst had aan de kant ook genoten van het hoogstandje Van Persie. "Fantastisch, net even dat kleine tikje om zichzelf vrij te spelen. Robin heeft natuurlijk een uitstekende traptechniek,"

Blessure Larsson

Een smet op de avond voor Feyenoord het uitvallen van Sam Larsson halverwege de eerste helft. "Ik denk zijn hamstring. We zullen morgen kijken hoelang dat gaat duren, maar het zag er niet goed uit."

Van Bronckhorst: fantastische goal van Van Persie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl