Sven Braken van NEC houdt Jong PSV-speler Jordan Teze van de bal

NEC pakt leiding in Jupiler League na zege op Jong PSV

NEC gaat weer aan kop in de Jupiler League. De Nijmegenaren wonnen thuis met 2-0 van Jong PSV en passeerden daardoor Jong Ajax, dat vrijdag de koppositie wel weer kan heroveren.

NEC, dat vanwege carnaval al op donderdag wilde spelen, sloot een matige eerste helft af met een 1-0 voorsprong. Kort voor rust was een schot van Sven Braken via Ferdi Kadioglu in het net beland. Donyell Malen was voor Jong PSV dicht bij een treffer, maar hij trof de paal.

Na rust was vooral Braken gevaarlijk voor de thuisploeg. Eerst schoot hij op de paal, een halve omhaal ging net naast en een kopbal zeilde net over het doel. In de blessuretijd maakte Arnaut Groeneveld er alsnog 2-0 van. Kort daarvoor had PSV'er Dirk Abels rood gekregen na een grove overtreding op Calvin Verdonk.