Omar Mascarell heeft Eintracht Frankfurt op een beslissende 3-0 voorsprong gezet

Willems stoot De Jong uit Duitse beker, ook Bruma klaar

Eintracht Frankfurt heeft de halve finales van het Duitse bekertoernooi bereikt door in eigen huis met 3-0 te winnen van FSV Mainz 05.

Ante Rebic opende al in de zeventiende minuut de score voor de ploeg van Jetro Willems, die de hele wedstrijd meespeelde. De Kroaat profiteerde van geklungel van doelman René Adler, die de bal van zijn voet liet springen.

Halverwege het tweede bedrijf was de strijd al zo goed als beslist door een eigen treffer van Alexander Hack en een doelpunt van de Spanjaard Omar Mascarell, die ook al een defensief gepruts aan Mainz-zijde afstrafte.

Nigel de Jong stond in de basis bij Mainz, dat het in de slotfase moest doen met tien man na de rode kaart voor Danny Latza.

Jeffrey Bruma tracht Guido Burgstaller van scoren af te houden, tevergeefs

Schalke 04 had aan een vroeg doelpunt genoeg om zich ten koste van VfL Wolfsburg eveneens bij de laatste vier voegen. Jeffrey Bruma kon niet voorkomen dat Guido Burgstaller in de tiende minuut de eindstand op het scorebord schoot. Bij de gasten zat Paul Verhaegh de gehele wedstrijd op de bank.

Bayern München en Leverkusen hadden gisteren al hun klus in de kwartfinales van het toernooi om de DFB-Pokal geklaard.