NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 7/2: hoeveel boetes hebben we betaald? En schaatsen op natuurijs!

Goedemorgen! Willem-Alexander en Máxima zijn in China, voor een werkbezoek. Daarna reizen ze door naar Zuid-Korea. En er wordt bekendgemaakt hoeveel boetes we hebben betaald vorig jaar.

Het wordt een vrij zonnige en droge winterdag. In de middag komt het kwik een paar graden boven het vriespunt uit. Vannacht vriest het, de minima liggen tussen de -3 en -6 graden.

Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

- Hoeveel verkeersboetes hebben we betaald in 2017? Vandaag komt het ministerie van Veiligheid en Justitie met nieuwe cijfers.

- De Tweede Kamer debatteert met minister Wiebes over, onder meer, de verlaging van de gaswinning in Groningen.

- Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen een werkbezoek aan China. Ze zijn daar op uitnodiging van president Xi Jinping.

- Vandaag wordt er weer geschaatst op natuurijs. Rond 09.30 uur zijn we live vanaf de ijsbaan in Ammerstol, op onze Facebookpagina.

- In de eredivisie komt vanavond zowel PSV als Ajax in actie. De club uit Eindhoven speelt thuis tegen Excelsior, Ajax speelt in Kerkrade tegen Roda JC.

Wat heb je gemist?

De uitbraak van het norovirus in Pyeongchang lijkt onder controle. De Zuid-Koreaanse autoriteiten hebben bekendgemaakt dat de 12-honderd beveiligers van de Olympische Spelen niet langer in quarantaine worden gehouden. Wel zijn er nog 11 zieken: 8 Koreanen en 3 buitenlanders. Zij worden nog apart gehouden.

Het norovirus veroorzaakt braken en diarree en is erg besmettelijk. Uit voorzorg zijn er extra controles van de waterleidingen rond het Olympisch dorp in Pyeongchang.

Het is ook koud in het olympisch dorp. NOS-presentator Henry Schut gaf gisteren een rondleiding.

Ander nieuws uit de nacht:

- Staatssecretaris Knops is onderweg naar Sint-Eustatius voor bestuurswissel: hij gaat daar het besluit van Nederland uitleggen om in te grijpen in het bestuur van het eiland.

- Doden en gewonden bij aardbeving in oosten van Taiwan: reddingswerkers zoeken tussen het puin naar overlevenden. Meer dan 140 mensen worden nog vermist.

- ChristenUnie wil religieus of racistisch geweld zwaarder bestraffen: aanleiding is de vernieling van een Joods restaurant in Amsterdam vorig jaar.

- Nederlander is rijker geworden: dat komt door de stijgende huizenprijzen, meldt het CBS. Er kwamen in 2016 in totaal 9.000 miljonairs bij.

En dan nog dit:

In Florida is de nieuwe raket van SpaceX, het bedrijf van ondernemer Elon Musk, gisteravond succesvol gelanceerd.

Raket SpaceX gelanceerd met technisch hoogstandje

Fijne dag en doe voorzichtig op het ijs!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl