NOS NieuwsAangepast

Selfie-kid van 13 steelt de show (en de day-after) bij de Super Bowl

'Nipplegate' met Janet Jackson in 2004 en een bungeejumpende Lady Gaga in 2017 gingen hem voor. Dit jaar is de tot gisteren onbekende Ryan McKenna na de Super Bowl het gesprek van de dag.

De 13-jarige jongen stond bij de wedstrijd in het publiek en wist in de halftimeshow Justin Timberlake te strikken voor een selfie.

In de pauze van de Super Bowl trad Justin Timberlake op en bracht hij een ode aan de overleden zanger Prince. Tegen het einde van zijn optreden liep Timberlake het publiek in en riep hij het publiek op tot "Super Bowl selfies".

En wat vele bezoekers probeerden is Ryan ook echt gelukt. "We wisten allemaal dat de selfiekid een hit zou worden op het moment dat we hem zagen", schrijft iemand op Twitter.

Niet alleen de selfie, met name ook de reactie van de jongen daarna maakt online veel los. De jongen lijkt nauwelijks onder de indruk van zijn moment of fame en duikt direct in zijn telefoon.

Maar hij was vooral overdonderd, vertelt hij later. "Het was ten eerste al te gek om bij de Super Bowl te zijn", vertelt hij in de St. Paul Pioneer Press. "Nu sta ik uit het niets in de belangstelling en heeft iedereen het over mij. Ik kan het niet geloven."

In korte tijd ging zijn selfie de hele wereld over. "Mijn telefoon is bijna ontploft. Ik heb zoveel berichten gehad. Ik kreeg zo'n 36 Snapchats, wel 21 berichten en zo'n 150 volgverzoeken op Instagram."

De wedstrijd werd gewonnen door de Philladelphia Eagles. Ze werden voor het eerst in de geschiedenis van het American Football kampioen.

Een grieperige Pink, een ode aan Prince en winst voor de Eagles

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl