NOS VoetbalAangepast

Advocaat pakt eerste punten en voelt opluchting

Hij boekte zijn eerste zege sinds hij aan het roer staat bij Sparta en was dan ook vooral opgelucht na de wedstrijd bij Willem II: Dick Advocaat. "We hebben het onszelf niet makkelijk gemaakt. We kregen zoveel kansen. De één nog mooier dan de ander. Dan moet je op 2-0 of 3-0 komen. Daar moeten we dus van leren. Al ben ik blij dat dat we geen gelijkspel hebben weggegeven. Dat het gat met de concurrentie nu kleiner is, geeft een goed gevoel."

Advocaat zag zijn ploeg de ene na de andere kans krijgen, maar die niet verzilveren. Gelukkig voor de Rotterdammers stak Willem II-verdediger Giliano Wijnaldum hen na ruim 20 minuten de helpende hand toe door te laconiek terug te spelen. Fred Friday pikte de bal op en schoot overtuigend binnen. Het was zijn eerste doelpunt voor Sparta, dat ook direct het winnende bleek.

De huurling van AZ had de score nog kunnen opschroeven, maar hij miste de nodige kansen om het duel vroegtijdig te beslissen. Advocaat was dan ook kritisch op zijn aanvalsleider: "Hij wil voor het nationale team van Nigeria spelen. Maar wil hij tot de top behoren, dan moet hij die gekke dingen toch afleren en simpel spelen."

Nul gehouden

Jannik Huth, de nieuwe doelman van Sparta, hield in zijn eerste wedstrijd direct de nul. Advocaat, die op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Willem II nog zei 'de beste man niet te kennen', was content met de prestatie van zijn keeper. "Hij is pas twee dagen bij ons, maar die jongen stond met uitstraling te keepen. Daar ben ik erg blij mee."

De trainer heeft normaliter ook nog Roy Kortsmit, die momenteel geblesseerd is, tot zijn beschikking onder de lat. "De beste gaat uiteindelijk keepen, daar doe ik niet zo moeilijk over", aldus Advocaat.

Woensdag speelt Sparta uit tegen FC Utrecht. "We hadden als doel om in de eerste vier wedstrijden zes tot zeven punten te pakken. Dat zijn er maar drie geworden. We moeten dat verschil dus gauw goed maken", sloot de trainer af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl