NOS VoetbalAangepast

De goalgetter zit nog in De Jong: moeilijke fase achter me gelaten

We moeten terug naar 12 september 2015 (SC Cambuur-PSV 0-6) om Luuk de Jong drie doelpunten in een wedstrijd te zien maken. Zaterdagavond schoot de PSV-spits van als vanouds met scherp: drie goals tegen PEC Zwolle.

Goalgetter De Jong: hopelijk ben ik nu uit m'n moeilijke fase

De Jong staat nu op acht competitietreffers, evenveel als het hele vorige eredivisieseizoen, maar het zijn nog geen aantallen zoals in zijn eerste twee jaren in Eindhoven (respectievelijk 20 en 26 competitiedoelpunten).

"Ik heb gewoon een moeilijke fase gehad, hopelijk ben daar nu weer uit", zegt de aanvaller na het met 4-0 gewonnen duel.

Transfers

De Jong kon afgelopen zomer naar Girondins Bordeaux en in de voorbije transferperiode wilde het Mexicaanse Club America hem graag inlijven. De spits had zelf wel oren naar een Frans of Mexicaans avontuur, maar bleef om uiteenlopende redenen in Nederland.

"Er is nooit een noodzaak geweest om weg te gaan en dat heb ik ook nooit aangegeven. Als er mooie dingen voorbijkomen, dan zul je daar over nadenken", geeft De Jong aan. "Ik heb altijd gezegd dat ik bij PSV goed op m'n plek zit."

Luuk de Jong scoort erop los tegen PEC Zwolle

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl