Pepijn Lijnders gaat met NEC ook onderuit bij FC Emmen
NOS VoetbalAangepast

Lijnders' NEC verliest opnieuw, ook Fortuna onderuit

Drie ploegen in de top van de Jupiler League hebben in de 23ste speelronde averij opgelopen. Koploper NEC verloor bij FC Emmen (0-1), nummer drie Fortuna Sittard verloor bij FC Volendam (0-2) en Telstar, de nummer vier in de stand, ging onderuit bij FC Den Bosch: 2-3.

Emmen kwam op 1-0 via Alexander Bannink: hij zette zelf de aanval op en scoorde vervolgens op aangeven van Anco Jansen. Sven Braken van NEC miste in blessuretijd een grote kans.

Het was voor NEC-trainer Pepijn Lijnders al de derde nederlaag in vijf wedstrijden. Emmen won voor de tweede keer op een rij van de koploper. Vorige week werd Fortuna in Sittard met 2-1 verslagen.

Pedro bezorgt Oliseh nieuwe nederlaag

Luis Pedro bezorgde Volendam de zege tegen Fortuna, waar Sunday Oliseh nog altijd de trainer is. Afgelopen week meldde Voetbal International dat Oliseh zou zijn ontslagen, maar Fortuna ontkende dat. Pedro kende geen genade. Hij scoorde de 1-0 en gaf kort daarna de assist voor de 2-0 van Gijs Smal.

In IJmuiden zette Melvin Platje Telstar op 1-0 (penalty) tegen FC Den Bosch. Niek Vossebelt kopte de gelijkmaker binnen en was de aangever bij de 3-2 (Dennis Kaars).

Jong Ajax kan maandag bij een overwinning op Helmond Sport de koppositie overnemen van NEC.

Uitslagen Jupiler League

ThuisUitUitslag
Almere CityFC Dordrecht1-2
CambuurGo Ahead Eagles2-1
De GraafschapJong FC Utrecht7-0
FC Den BoschTelstar3-2
FC EindhovenRKC Waalwijk3-1
FC EmmenNEC Nijmegen1-0
FC VolendamFortuna Sittard2-0

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl