NOS NieuwsAangepast

Vader slachtoffers valt Amerikaanse turnarts Nassar aan

Vader probeert voormalig turnarts Larry Nasser aan te vallen

De vader van slachtoffers van de Amerikaanse turnarts Larry Nassar heeft tijdens een proces tegen de arts geprobeerd om hem aan te vallen. Drie parketagenten en andere aanwezigen voorkwamen dat het zover kwam.

Randall Margraves heeft drie dochters die door Nassar zouden zijn misbruikt. Tijdens de zitting van vandaag vroeg hij de rechtbank om een bijzondere straf in het vonnis op te nemen: "deze duivel" Nassar zou vijf minuten met Margraves in een afgesloten kamer moeten worden gestopt.

Larry Nassar

De rechter zei dat ze dat niet kon toestaan. "Wilt u mij een minuut geven?", was Margraves' volgende vraag. Toen de rechter opnieuw zei dat zij dat niet kon doen, stormde hij op het verdachtenbankje af.

Een man achter de tafel, niet Nassar zelf, wist hem af te weren. Daarna werkten drie leden van de parketpolitie hem tegen de grond. Een agent in burger deed hem handboeien om. Eenmaal gekalmeerd werd Margraves geboeid afgevoerd.

Margraves heeft de rechtbank inmiddels zijn verontschuldigingen aangeboden voor het incident. "Ik raakte mezelf even kwijt", zei hij. De rechter heeft laten weten dat Margraves niet zal worden aangeklaagd voor minachting van de rechtbank.

Nassar werd vorige week al tot een celstraf van 175 jaar veroordeeld voor misbruik in de periode dat hij voor de Amerikaanse turnbond werkte. De zaak die vandaag diende, gaat over misbruik door Nassar bij de universiteit van Michigan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl