NOS NieuwsAangepast

Shell boort grote nieuwe bron aan in de Golf van Mexico

Diep in de wateren van de Golf van Mexico heeft Shell een nieuwe oliebron ontdekt. Volgens het bedrijf gaat het om een van zijn grootste vondsten in het gebied van de afgelopen tien jaar. Hoeveel olie de bron bevat, wordt nog onderzocht.

De oliebel ligt in de 'Whale Well', een gebied dat voor 60 procent beheerd wordt door Shell en voor de overige 40 procent in handen is van het Amerikaanse Chevron.

De locatie van de nieuwe bron kan gunstig zijn: op 16 kilometer van een ander platform van het bedrijf. Als de onderneming bij de productie gebruik kan maken van de bestaande leidingen en infrastructuur, kan het op kosten besparen.

Kaart van het Whale gebied in de Golf van Mexico

Shell boort al bijna 40 jaar in de Golf van Mexico, en werkt er op dit moment aan verschillende andere projecten. De afgelopen tien jaar kon het bedrijf er al meer dan een miljard vaten aan olie claimen.

Op dit moment is ook een Mexicaanse veiling aan de gang van diepzee-olie- en -gasgebieden in de Golf van Mexico. Volgens persbureau Reuters heeft Shell negen gebieden gewonnen, alleen of in een consortium met andere bedrijven. Het is de grootste veiling sinds Mexico de energiesector openstelde voor internationale oliebedrijven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl