Drugslab
NOS NieuwsAangepast

Politie valt 15 drugslocaties binnen

De politie heeft invallen gedaan op vijftien locaties in Oost-Brabant, Limburg en Gelderland in verband met een onderzoek naar de handel in chemicaliën en drugs. Vijf mensen zijn aangehouden.

De invallen waren in de vroege ochtend in woningen, winkels en loodsen in Geldrop, Helmond, Someren, Venlo, Venray, Nieuw Bergen en Velddriel. Vier verdachten, van tussen de 28 en 57, komen uit Geldrop. De andere is een 27-jarige man uit Venlo.

De arrestaties werden verricht door een arrestatieteam, omdat het vermoeden bestond dat de verdachten over vuurwapens beschikten.

De vijf verdachten zitten vast op volledige beperkingen. Dat betekent dat ze alleen contact met een advocaat mogen hebben.

Hond dood

Aan het eind van de ochtend deelde de politie mee dat vuurwapens, contant geld en verdovende middelen zijn gevonden. Verscheidene auto's zijn in beslag genomen. In Nieuw Bergen zijn 360 vaten met chemicaliën gevonden, in Velddriel 70. Het onderzoek is nog niet afgerond. Bij de inval in Geldrop rende een hondje uit een van de drugspanden. Het dier kwam onder een politiewagen terecht en overleefde dat niet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl