Bruno Mars won zes Grammy's
NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 29/1: advocaat Bouterse spreekt en Lamar en Mars grote winnaars

Goedemorgen! Bitcoin-enthousiastelingen en mensen die het niets vinden komen vandaag bij elkaar in Amsterdam. En de advocaat van Desi Bouterse houdt zijn pleidooi tegen de strafeis van 20 jaar die hij te horen heeft gekregen.

Het is bewolkt en met acht tot tien graden is het vrij zacht vandaag. In de ochtend blijft het droog. Met name in de middag is er kans op regen.

Ga je vandaag op pad? Dit is het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

• De verdediging in het Decembermoordenproces krijgt vanaf vandaag het woord. De advocaat van Desi Bouterse houdt vanmiddag een pleidooi tegen de strafeis van 20 jaar die is geëist tegen de Surinaamse president.

• Het Platform Béta Techniek presenteert vandaag een onderzoek naar drijfveren om leraar te worden. Wat blijkt? Er zijn genoeg mensen die docent willen zijn, maar veel willen dat niet fulltime doen. Ze combineren het docentschap liever met een andere baan.

• In het Russische Sotsji is vanaf vandaag weer een Syrië-overleg dat buiten de Verenigde Naties om wordt gehouden. Gastheer Vladimir Poetin gaat om de tafel met bondgenoten Iran en Turkije.

• Bitcoin-enthousiastelingen en mensen die het niets vinden ontmoeten elkaar vandaag in Amsterdam, waar de Dag van de Crypto wordt gehouden. Ook de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank zijn erbij.

Wat heb je gemist?

Veertig procent van de werkende mensen die op dit moment geen leraar zijn of een opleiding tot leraar volgen, heeft interesse om les te geven. Dat zegt het Platform Bèta Techniek (PBT) op basis van een onderzoek onder bijna 1400 mensen. Veel mensen best willen lesgeven, maar niet altijd fulltime en voor de rest van hun werkzame leven. Ook vinden ze de doorgroeimogelijkheden nu te beperkt. Er is meer behoefte aan meer uitdaging.

Ander nieuws uit de nacht:

Mars en Lamar grote winnaars van Grammy Awards: zanger Bruno Mars won alle zes awards waarvoor hij was genomineerd. Jay-Z was de grootste verliezer van de avond.

Kendrick Lamar is de grote winnaar van de Grammy Awards

Populaire sport-app onthult per ongeluk gevoelige militaire informatie: online speurneuzen ontdekten mogelijke geheime locaties van militaire bases.

Deense prins Henrik opgenomen in ziekenhuis: de reden daarvan is onduidelijk. Het Deense koningshuis heeft niet bekendgemaakt waar de prins last van heeft.

Van Gerwen klopt Van Barneveld in finale Masters: Van Gerwen schreef voor het vierde jaar op rij de Masters op zijn naam. Hij was in de finale met 11-9 te sterk voor Raymond van Barneveld.

En dan nog dit:

Enkele van de verdachten van het dansfeest in Cambodja

Reisorganisaties roepen in de Telegraaf Nederlandse toeristen op om tempels en religies in het buitenland te respecteren. "Ook jongeren moeten beseffen dat ze op vakantie niet alles kunnen doen wat ze thuis normaal vinden. Je kunt nu eenmaal niet overal straffeloos uit je bol gaan." Aanleiding voor de waarschuwing is de arrestatie van een Nederlander in Cambodja. Hij riskeert een lange celstraf omdat hij zou hebben meegedaan aan een "pornografisch dansfeest".

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl