Annouk van der Weijden
NOS SchaatsenAangepast

Van der Weijden verovert eerste nationale allroundtitel

Annouk van der Weijden heeft haar eerste nationale gouden medaille veroverd. In Heerenveen won ze de KPN NK allround door ook de afsluitende 5.000 meter op haar naam te schrijven.

De 31-jarige Van der Weijden, die op de eerste dag al twee afstanden won, kwam na 7.07,84 over de finish. Bij de start van de slotafstand had Van der Weijden 1,85 seconde voorsprong op Linda de Vries, de nummer twee.

De Vries reed de 5.000 meter in 7.15,46 en stelde daarmee de zilveren medaille veilig. Melissa Wijfje pakte het brons. Alleen de 1.500 meter, de eerste afstand van de slotdag, kwam op naam van De Vries (1.58,11). Van der Weijden werd op die afstand tweede (1.58,63).

Geen Wüst en De Jong

Van der Weijden kent een goed seizoen. Ze werd Nederlands kampioene massastart en plaatste zich op dat nummer én op de 5.000 meter voor de Olympische Spelen in Pyeongchang.

Daardoor was ze vooraf al de grote favoriete voor de titel, ook omdat Ireen Wüst, Antoinette de Jong en de top-3 van vorig jaar (Marije Joling, Yvonne Nauta en Carlijn Achtereekte) niet meededen in Heerenveen.

Van der Weijden: dit geeft vertrouwen voor Spelen

"Toch had ik zeker wel geduchte tegenstanders", vertelde Van der Weijden na afloop. "Ik ben blij dat ik heb gewonnen, want ik won nog nooit een NK. De 5.000 meter was een degelijke rit, maar ik hoefde ook niet het achterste van mijn tong te laten zien."

In aanloop naar de Spelen in Pyeongchang was Van der Weijden dan ook zeer tevreden. "Als ik na zo'n weekend nog een prima vijf kilometer rijd, heb ik mijn goede vorm wel laten zien. Dit geeft veel vertrouwen voor de Spelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl