Anco Jansen (FC Emmen) na het maken van de 0-1

Nieuwe koploper NEC profiteert van puntenverlies Fortuna

NEC heeft de koppositie in de Jupiler League heroverd op Fortuna Sittard. De Nijmegenaren wonnen thuis met 1-0 van FC Den Bosch en Fortuna ging in Sittard onderuit tegen FC Emmen: 1-2.

NEC overtuigde in de eerste helft niet, maar kwam in de extra tijd op 1-0 door een strafschop van Steeven Langil na een charge van Jordy van der Winden op Mohamed Rayhi.

NEC was na rust nog kansrijk via Ferdi Kadioglu, Langil, Rayhi en Anass Achahbar en Den Bosch was dreigend bij counters, maar verdere treffers bleven uit.

Koppositie kwijt

Emmen leidde in Sittard halverwege met 2-0 door schoten van Anco Jansen en Alexander Bannink. Fortuna kon het tij niet keren, al kopte Finn Stokkers nog wel raak en miste de spits kort voor tijd nog een grote kans op de gelijkmaker.

Fortuna, dat naar de derde plek is gezakt, won onlangs nog de tweede periodetitel.

Voorsprong

NEC heeft nu een voorsprong van een punt op Jong Ajax (4-2 winst bij RKC) en twee punten op Fortuna Sittard.