Reza Ghoochannejhad viert de 1-1 tegen Sparta

Heerenveen bezorgt Sparta negatief record en Advocaat derde verlies op rij

Dick Advocaat heeft ook zijn derde wedstrijd verloren sinds zijn aanstelling als coach van Sparta. De Rotterdammers gingen in het Abe Lenstra-stadion met 2-1 onderuit tegen sc Heerenveen, dat in eigen huis nog nooit een eredivisieduel met de Spartanen verloor.

Hekkensluiter Sparta is inmiddels acht eredivisiewedstrijden puntloos en evenaart daarmee een clubrecord uit maart-april 2002.

Negatief record Advocaat

Advocaat is in de nadagen van zijn trainersloopbaan in ieder geval een negatief record rijker. Het is voor het eerst dat de 70-jarige Hagenaar bij een nieuwe werkgever zijn eerste drie competitieduels verliest.

Heerenveen had na een minuut al op voorsprong kunnen staan, maar Reza Ghoochannejhad stuitte Sparta-doelman Leonard Nienhuis. Amper een minuut later lag de bal aan de andere kant in het net. AZ-huurling Fred Friday vond wat gelukkig Julian Chabot, die vrij kon inkoppen.

Dick Advocaat geeft aanwijzingen aan de spelers van Sparta tijdens het uitduel met sc Heerenveen

Ghoochannejhad maakte na een kwartier zijn misser uit een counter goed, waarna Heerenveen door wilde drukken. Het liet via Martin Ødegaard, Arber Zeneli, weer Ghoochannejhad en Yuki Kobayashi echter de kansen onbenut.

Oud-Spartaan scoort

De thuisploeg domineerde ook na rust en kwam na goed doorzetten van oud-Spartaan Denzel Dumfries op 2-1.

Sparta richtte zich wel op en kreeg twee kansen om de achtste opeenvolgende nederlaag af te kunnen wenden. Die waren aan Dabney Dos Santos (ook een huurling van AZ) en Ryan Sanusi niet besteed.