Chocopasta-agressie door kortingsactie Franse supermarktketen

Een kortingsactie van de Franse supermarktketen Intermarché op potten chocoladepasta heeft geleid tot gevechten onder klanten. In verschillende filialen in het land gingen mensen die goedkope potten Nutella wilden bemachtigen op de vuist. De prijs voor een pot van bijna een kilo was verlaagd van 4,50 euro naar 1,41 euro.

"Klanten gedroegen zich als beesten", zegt een ooggetuige. In een aantal winkels sneuvelden schappen en in zeker één winkel werd een medewerker mishandeld. Op twee plaatsen is de hulp van de politie ingeroepen.

Chaos in winkels na prijsverlaging chocopasta

"Het wordt zelfs al de chocolade-opstand genoemd", zegt correspondent Frank Renout in het NOS Radio 1 Journaal. "Personeel werd bedreigd, mensen rolden over elkaar heen en dozen met potten chocola werden stukgescheurd. Iemand verliet zelfs bebloed een supermarkt."

Teleurstelling

Voor de winkels stonden lange rijen met mensen die op de kortingsactie waren afgekomen. Bij sommige winkels verliep dat rustig, maar andere zaken waren binnen een kwartier door hun voorraad heen. "Voor de verkoop was het heel goed. In drie uur werd evenveel chocoladepasta verkocht als normaal in drie maanden", zei een verkoper.

Chocolademaker Ferrero, eigenaar van het merk Nutella, zegt de gevolgen van de kortingsactie van Intermarché te betreuren. Volgens Ferrero heeft de supermarktketen zelf besloten tot de actie en heeft die vooral geleid tot verwarring en teleurstelling bij klanten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl