Robin van Persie is terug bij Feyenoord
NOS VoetbalAangepast

Van Persie met Feyenoord mee naar FC Utrecht

Robin van Persie zit woensdag direct bij de selectie van Feyenoord voor de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. De aanvaller, die maandag terugkeerde bij de Rotterdammers, zal wel op de bank beginnen. "Hij is fit, al zal hij nog geen negentig minuten spelen", aldus trainer Giovanni van Bronkhorst.

Dylan Vente zal de vervanger zijn van de geschorste Nicolai Jørgensen. De Deen kreeg afgelopen zondag in het uitduel met Ajax (2-0) een rode kaart.

Trainer Giovanni Van Bronckhorst vindt dat Van Persie een goede indruk maakt. "Op het moment dat hij hier binnen is gekomen, is het de Robin die ik ken. Dus voor mij is het heel vertrouwd. Hij heeft de laatste twee dagen met de groep kunnen trainen. Hij heeft een aantal maanden niet gespeeld, dus daar zullen we in de 'opbouw' ook rekening mee houden."

"Het is fijn om Robin mee te nemen naar Utrecht en woensdag te kijken of we hem kunnen en moeten gebruiken. Je wilt Robin zo dicht mogelijk bij het doel hebben. Of dat nou in de spits is of net er achter: daar liggen zijn kwaliteiten", aldus Van Bronckhorst.

De wedstrijd tussen FC Utrecht en Feyenoord werd in december wegens sneeuwval afgelast. Het verschil tussen de twee clubs op de ranglijst is drie punten. FC Utrecht staat zesde, Feyenoord vijfde.

'Ga extra hard mijn best voor Gio doen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl