In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Culemborg en OM betalen voor gouden tip autobranden

Culemborg en het Openbaar Ministerie trekken samen 20.000 euro uit voor de gouden tip over autobranden in die gemeente. Sinds 2015 zijn daar meer dan 70 auto's in vlammen opgegaan.

De politie heeft nog niemand aangehouden. "Het is moeilijk dit soort zaken op te lossen", zegt teamchef Erik Bomhof van de politie. "Door de branden gaat veel bewijsmateriaal verloren."

Daarom is de hulp van Culemborgers belangrijk. Tot nu toe zijn de inwoners volgens de politie terughoudend met het geven van informatie. "Mogelijk dat mensen elkaar niet willen verraden of dat ze bang zijn voor represailles."

Boos

Met de beloning hoopt de politie mensen over te halen toch met informatie te komen. "Hoe hoger de beloning, hoe groter de kans dat we iemand over de streep trekken", zegt burgemeester Van Grootheest.

De autobranden hebben volgens hem grote gevolgen. "Ze leiden tot gevoelens van onveiligheid en boosheid onder de inwoners."

Jerrycan

De politie vermoedt dat de daders uit Culemborg komen. Zo'n acht tot tien rechercheurs zijn fulltime met het onderzoek bezig. Eind vorig jaar is een telefoonnummer opengesteld voor mensen die tips hebben.

De politie hoopt meer informatie te krijgen over een jerrycan die is achtergebleven bij een van de autobranden. Ook zoekt de politie de bestuurder van een witte bestelbus.

De gemeente draagt 12.000 euro bij voor de gouden tip, het OM 8000 euro, schrijft Omroep Gelderland.

Advertentie via Ster.nl