NOS VoetbalAangepast

Lege tribunes deren Juventus niet tegen Genoa

Juventus blijft in het spoor van koploper Napoli. De regerend landskampioen won in een eenzijdig duel met 1-0 van Genoa.

Douglas Costa juicht nadat hij Juventus tegen Genoa op 1-0 heeft geschoten

Na ruim een kwartier tekende Douglas Costa in Turijn voor de openingstreffer. Uit een voorzet van links van Mario Mandzukic werkte de Braziliaan de bal, net voor de graaiende handen van doelman Mattia Perin, in het doel.

Juventus bleef daarna sterker, maar slaagde er niet in om de vele kansen om te zetten in doelpunten. De nummer vijftien bleef daardoor hopen dat voor het eerst sinds 26 januari 2011 (1-1) een punt zou kunnen pakken in Turijn, maar die verrassing bleef uit.

Lege tribune

Niet alle supporters zagen de landskampioen winnen. Op last van de rechter moest de Curva Sud, de tribune waar de fanatieke aanhang doorgaans staat, leeg blijven. Begin januari legde de rechter die straf op vanwege 'onwenselijke banden' tussen de fanatieke aanhang en de club. De supporters en clubeigenaar Andrea Agnelli zouden op ontoelaatbare wijze toegangskaarten hebben verhandeld.

Op last van de rechter moest de Curva Sud in het stadion van Juventus leeg blijven

Juventus komt dankzij de zege weer op een punt van koploper Napoli, dat zondag met 1-0 won van Atalanta Bergamo. De voorsprong van Juventus op nummer drie Lazio is al tien punten, al heeft de ploeg van Stefan de Vrij wel een duel minder gespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl