Carel Eiting

Jong Ajax geeft ruime voorsprong net niet uit handen tegen Cambuur

Jong Ajax heeft de aansluiting weer gevonden bij de bovenste twee clubs in de Jupiler League. Op De Toekomst wonnen de Amsterdammers met 3-2 van SC Cambuur en daarmee profiteerden zij optimaal van de nederlagen van Fortuna Sittard en NEC afgelopen weekend.

Aanvankelijk leek het een eenvoudige avond te worden voor Jong Ajax. De ploeg van Michael Reiziger leidde na 24 minuten al met 3-0 door doelpunten van Mateo Cassierra, Noa Lang en Carel Eiting.

Toch nog spannend

Ook na rust waren er kansen voor de thuisploeg, maar na een snelle counter van Cambuur viel de goal aan de andere kant. De volledig vrijstaande Nigel Robertha was de maker.

Kort daarna zorgde Robertha ook voor de aansluitingstreffer, maar omdat zijn vizier in de slotfase niet op scherp stond, kwam er geen hattrick en dus ook geen gelijkmaker.

In het spoor van Fortuna

Jong Ajax heeft twee punten minder dan koploper Fortuna Sittard en een punt minder dan NEC. Ook de beloften van AZ kwamen in actie op maandagavond. De thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch eindigde in 1-1.