Michelle Dekker
NOS SportAangepast

NOC*NSF geeft snowboardster Dekker olympisch ticket

Snowboardster Michelle Dekker begint in februari in Pyeongchang aan haar tweede Olympische Spelen. Sportkoepel NOC*NSF heeft de 21-jarige Zoetermeerse aangewezen voor de olympische parallelreuzenslalom.

Dekker bezette maandag de zeventiende plaats op de kwalificatielijst van de internationale skifederatie FIS, die het aantal startplaatsen per land bepaalt. Bij een klassering tussen plaats vijftien en twintig stelde NOC*NSF de extra eis van een klassering in de top-8 van een wereldbekerwedstrijd. Dekker voldeed onlangs daaraan met de derde plaats in Bad Gastein.

Niet-olympisch nummer

Die podiumplaats veroverde ze wel op een parallelslalom en die discipline is niet olympisch. De wedstrijd in Bad Gastein behoorde echter tot de lijst van kwalificatiemomenten, die werd opgesteld door de Nederlandse Ski Vereniging en NOC*NSF. "Ik ben heel blij dat ik naar de Spelen ga", reageerde Dekker op het nieuws. "Ik hoor er ook thuis."

Dekker doet komend weekeinde mee aan de wereldbeker parallelreuzenslalom in Bansko, Bulgarije.

In de sneeuw van Pyeongchang krijgt Dekker gezelschap van freestylers Cheryl Maas (33) en Niek van der Velden (17). Bij beide snowboarders was door de resultaten al langere tijd duidelijk dat ze tot de olympische ploeg zouden behoren. NOC*NSF heeft de voordracht bekrachtigd.

De twee snowboarders komen uit op de disciplines Big Air en slopestyle. Voor Maas worden het haar derde Olympische Spelen, na Turijn (2006) en Sotsji (2014).

Snowboardster Dekker in wachtkamer voor Spelen: ik hoor daar thuis

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl