In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

7 jaar cel voor vrouw die vriend met hamer doodsloeg

Een 28-jarige vrouw uit Helmond moet zeven jaar de gevangenis in voor het doden van haar vriend met een hamer. De rechtbank heeft er bij de uitspraak rekening mee gehouden dat de vrouw lange tijd door haar vriend werd mishandeld. De officier van justitie had negen jaar cel geëist.

In mei 2016 doodde Suzanne de V. haar 28-jarige vriend door hem dertien keer met een hamer op zijn hoofd, hals en borst te slaan. De Helmondse verklaarde uit noodweer geslagen te hebben. De man zou geprobeerd hebben haar te wurgen.

De V. zegt dat ze de hamer gebruikte in de hoop dat haar vriend haar los zou laten. Ze weet niet meer waar ze de hamer vandaan heeft gehaald en hoe vaak ze heeft geslagen. De rechtbank vindt het opmerkelijk dat de vrouw zich wel herinnert dat de man geweld gebruikte, maar dat ze van haar eigen daden veel is vergeten.

Drie jonge kinderen

Ook komen de wonden van de man niet overeen met het verhaal van de vrouw, blijkt uit forensisch onderzoek. Het letsel van de man is volgens de rechtbank mogelijk veroorzaakt doordat De V. op zijn achterhoofd sloeg. Dat zou niet kunnen als hij haar op dat moment in een wurggreep hield.

De advocaat van De V. zei eerder ook dat de vrouw had geslagen uit noodweer, maar dat gelooft de rechtbank niet. De V. werd weliswaar al jarenlang mishandeld door haar vriend, maar volgens de rechter was ze niet in acute nood op het moment dat ze hem met een hamer bewerkte.

De vrouw mag een eventueel hoger beroep van de rechtbank in vrijheid afwachten. In afwachting van de behandeling van haar zaak was ze vorig jaar februari al vrijgelaten om voor haar drie jonge kinderen te zorgen.

"Met mijn kinderen kijken we naar de hemel", zei Suzanne eerder in de rechtbank, waar Omroep Brabant bij was. "Dan zeg zeg ik dat papa een sterretje is. Dan voel ik pijn en verdriet."

Advertentie via Ster.nl