Tom Brady
NOS SportAangepast

Brady gaat voor de achtste keer de Super Bowl spelen

Over twee weken, op zondag 4 februari, is het weer tijd voor de Super Bowl. De 52ste editie alweer van de finale van het American Football, waar ieder jaar meer dan honderd miljoen mensen naar kijken.

Ook dit jaar doet quarterback Tom Brady weer een gooi naar de titel met New England. De Patriots, favoriet en winnaar van vorig jaar, versloegen in de finale van het AFC Championship Jacksonville Jaguars met 24-20.

Eagles verslaan Vikings

Tegenstander in de Super Bowl is Philadelphia Eagles, dat met 38-7 won van Minnesota Vikings in de finale van de NFC. Ook zij hebben een quarterback van formaat: Nick Foles was de gevierde man door drie touchdowns op te zetten.

Nick Foles viert een van de touchdowns van de Eagles

De Eagles stonden in 2005 voor het laatst in de Super Bowl en verloren toen van de Patriots, die daarna ook nog de edities van 2015 en 2017 wonnen.

Beslissende pass Brady

Brady speelde in zijn rijke carrière al acht keer een Super Bowl, vijf keer won hij. Ook tegen Jacksonville drukte de quarterback - ondanks een handblessure - zijn stempel met een pass voor een beslissende touchdown van Danny Amendola.

De Patriots ontsnapten daardoor aan een nederlaag, want ze stonden in het vierde kwart met tien punten achter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl