Matthijs Büchli in Hongkong
NOS WielrennenAangepast

WK heel ver weg voor baanwielrenster Ligtlee, derde goud Büchli

Baanwielrenster Elis Ligtlee is er niet in geslaagd een startbewijs voor de WK in Apeldoorn te bemachtigen. Om toegang te krijgen tot de WK moest ze bij de wereldbekerwedstrijden in Minsk het podium halen op de sprint of op de keirin, maar die missie strandde. Op de keirin haalde Ligtlee de finale, waarin ze als laatste eindigde.

De olympisch kampioene op de keirin was nog niet helemaal hersteld van een knieblessure, maar haalde desondanks zonder veel problemen de finale. In die finale kwam ze uiteindelijk duidelijk kracht tekort.

Ligtlee kan nog wel door bondscoach Bill Huck aangewezen worden voor een plek in de WK-selectie voor de 500 meter.

Derde goud Büchli

Matthijs Büchli pakte op de laatste dag zijn derde gouden medaille. De Haarlemmer won in de finale van de sprint beide races van de Litouwer Vasilijus Lendel. Theo Bos eindigde op de derde plaats.

Zaterdag pakte Büchli al goud op de keirin en op de teamsprint. In die laatste discipline reed hij samen met Theo Bos en Roy van den Bergh.

Meer succes

Jan Willem van Schip, die vrijdag al de puntenkoers had gewonnen, veroverde ook goud op het omnium. Hij won de scratch en de temporace en eindigde als derde in de puntenkoers.

Kirsten Wild werd tweede op de madison samen met Amy Pieters. Eerder won Wild al het omnium en de puntenkoers in Minsk.

WK baanwielrennen ver weg voor Ligtlee

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl