Luuk de Jong na zijn treffer in de 93ste minuut

De Jong helpt PSV in 93ste minuut langs Heracles

PSV heeft bij de hervatting van de competitie een uiterst moeizame overwinning op Heracles Almelo geboekt: 2-1. De koploper stelde pas in de 93ste minuut de zege veilig dankzij het honderdste eredivisiedoelpunt van Luuk de Jong.

De voorsprong van PSV op nummer twee Ajax, dat zondagmiddag Feyenoord met 2-0 versloeg, blijft daardoor vijf punten.

Sterker PSV

Een sterker PSV kreeg al snel kansen. Mauro, die de geblesseerde Marco van Ginkel in de basis verving, zag een schot gestopt worden door doelman Bram Castro. De keeper trad ook goed op toen Hirving Lozano alleen op hem afkwam.

Heracles verstopte zich niet en Jeroen Zoet tikte een schot van Kristoffer Peterson uit de kruising. Kort voor rust tikte Steven Bergwijn de verdiende 0-1 binnen na een ingestudeerde vrije trap.

Jeff Hardeveld (rechts) viert met Kristoffer Peterson de 1-1 van Heracles Almelo

In de tweede helft liep het minder soepel bij PSV. Heracles speelde eveneens verre van briljant, maar kwam uit een penalty door Jeff Hardeveld wel op 1-1, nadat Santiago Arias in het strafschopgebied een overtreding op Brahim Darri had gemaakt.

Er ontspon zich een boeiend gevecht met kansen over en weer, omdat de ruimtes groter werden. PSV had het laatste woord: De Jong kwam voor zijn man en scoorde op aangeven van invaller Albert Gudmundsson.

Derde winst in blessuretijd dit seizoen

Het is voor de derde keer dit seizoen dat de ploeg van trainer Phillip Cocu in blessuretijd het verschil maakt. Eerder besliste PSV de wedstrijden tegen FC Twente (4-3) en PEC Zwolle (0-1) in de toegevoegde tijd.