Vormer weer belangrijk voor koploper Club Brugge

Ruud Vormer heeft Club Brugge op de valreep aan een gelijkspel geholpen. De aanvoerder van de koploper in België zorgde in de tweede minuut van de blessuretijd voor de gelijkmaker tegen FC Antwerp: 2-2.

Vormer met goal weer belangrijk voor koploper Club Brugge

Antwerp ging door goals van Matheus en Williams Owusu met een 2-0 voorsprong de rust in. Toch slaagde Club Brugge erin om in de slotfase langszij te komen.

Een voorzet van Vormer viel in de 89ste minuut precies voor de voeten van Ivan Tomecak, die de aansluitingstreffer maakte. Club Brugge zette vervolgens door.

Ruud Vormer

Negen goals, achttien assists

Vormer kreeg drie minuten na de treffer de bal in de kluts voor zijn voeten en tikte simpel van dichtbij de 2-2 binnen. Het betekende voor de Nederlander zijn negen seizoenstreffer voor Brugge. Ook is Vormer dit seizoen al goed voor achttien assists.

Bij Club Brugge zat Kenneth Vermeer, die onlangs op huurbasis van Feyenoord naar Brugge overkwam, nog niet bij de selectie. Jordy Clasie speelde de hele wedstrijd en Stefano Denswil werd na rust naar de kant gehaald.

Club Brugge komt dankzij het gelijkspel op 54 punten uit 22 duels, gevolgd door Charleroi (45 punten) en Anderlecht (40).